top of page

Özel Rehberim Koleji'nde bu hafta: #sadakatvevefa haftası

Sadakat içerisinde sevgiyi, merhameti, güveni ve dürüstlüğü barındırır. Sözüne sadık kişiler güvenilir kişilerdir. Sadık insanın kolay vazgeçememesi sevgisine, kötü günde bile terk etmemesi merhametine, her durumda kendi değerlerine sadık kalıp aynı tepkiyi vermesi dürüstlüğüne delalettir.

Bu dünyadaki en zor şey, kendi kendine sadık olmaktır der Dostoyevski. Kendine sadık insan dürüst ve karakterli insandır. Sadakat, insani değerlerimizi bir omurga gibi ayakta taşıyan ve karakterimizi yücelten bir erdemdir.


İnsan tabiatında boşluğa yer yoktur. Az veya çok, merhametli değilseniz zalimsiniz demektir. İçinizde sevgiye yer yoksa onun yeri nefret veya hırs ile doldurulmuştur. Sadakat ve vefa giderse yerini nankörlük ve ihanet alır.


Tematik haftalardaki amacımız kavramlar üzerinde durmak değil, karakter eğitimidir. Bu sebeple öğrencilerimize bu erdemleri anlatırken semantik ve leksik açılardan bilgilendirme yapmak yerine öğrenci seviyesine göre geliştireceğimiz metaforlarla konularımızı sunabiliriz.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page