top of page

Neden Matematik Öğreniyoruz?

Güncelleme tarihi: 17 Mar 2021



Matematik; aritmetik, cebir, geometri gibi sayıya, ölçüye dayanan bilimlerin ortak adıdır.Günlük hayatımızda önemli yeri olan matematiğin ilk insanlarla birlikte ortaya çıktığı söylenmektedir.Bir düşünce biçimi ve evrensel bir dil olan matematik günümüzün gelişen dünyasında birey,toplum ,bilim ve teknoloji için vazgeçilmez bir alandır. Matematik aslında bizi en kesin ve en hızlı biçimde sonuca götüren etkin bir yazılım teknolojisi, diğer şekli ile bir programlama dilidir.


Okullarımızda, matematiğin yaşamın bir parçası olduğunu öğrenciye hissettirilmelidir. Öğrendiği bilgileri yaşamına uygulayabilmelidir.Neden matematik öğreniyoruz sorusunun cevabı aynı zamanda matematik öğretiminin amacını da oluşturur. Matematik öğrencilerin analiz, sentez, kavrama, tümdengelim, tümevarım gibi akıl yürütmelerine olanak sağlar. Öğrencilerin kararlı, düzenli ve sistemli olmalarına yardım eder. Öğrencileri ön yargılardan uzak tutar, sabırlı olmayı öğretir. Edinilen bilgilerin günlük yaşama geçirilmesine yardımcı olur. Yorum yapma becerilerini güçlendirir ve geliştirir.. Zihin ve yetenek gelişmesine yardımcı olur. Matematik , bireylere fiziksel dünyayı ve sosyal etkileşimleri anlamaya yardımcı olacak geniş bir bilgi ve beceri donanımı sağlar.


Matematik dersinde başarılı olmak için düzenli, planlı ve sabırlı çalışmanın sonucunda başarıyı yakalamak mümkündür. Soruları çözerken çağrışım, benzerlik yorumlarına yer verilmeli, o konu hakkında çok sayıda soru çözülmelidir. Verimli etkin çalışma ile düzenli tekrar teknikleri kullanılmalıdır, hedef belirlenmeli, program yapılarak kararlı bir biçimde uygulanmalı, başarılı olunacağına inanılmalıdır.

MATEMATİK ÖĞRETMENİ

KEMAL CEYLAN

1.341 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page