top of page

Karne Tatiline Girerken



Sevgili Veliler,

Aile toplumun en küçük sosyal birimidir. Sağlam ve güçlü bir toplum yapısının oluşması sağlıklı ve güçlü aile yapısına bağlıdır. İnsan davranışlarına biçim vermede , bireyde istenilen değişimler meydana getirmede eğitim kurumu olarak okulun diğer toplumsal kurumlardan çok üstün bir yönü vardır fakat çocuk için okuldan daha üstün bir kurum vardır ki orası da çocuklarımızın yaşamlarını sürdürdükleri evleri ve aileleridir.


Çocuklar üzerinde en önemli etkiyi anne baba davranışlarının yaptığı olumlu davranışların doğrudan çocuğa yansıdığı ve onun şahsiyetine olumlu yönde katkıda bulunduğu bilinmektedir. Çocukların her türlü maddi ihtiyaçlarını gözeten anne ve babalar bundan daha fazla çocuklarının manevi ihtiyaçlarını da gözetmek zorundadır. Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, her yönden tutarlı ve bilinçli bir insan olmalarını sağlamak onlara yalnız bilgi ve beceri değil, aynı zamanda kişilikli bir birey olmanın önemini ,sorumluluk duygusunu, vatan-millet ve insanı sevmeyi öğretmek, tutumlu, onurlu ,inançlı ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı dinamik bir nesil yetiştirmek en soylu amaçlarımızdandır. Bizler bu doğrultuda hareket etmeye çalışırken siz değerli velilerimizin de desteği ile çocuklarımızla birlikte yoğun geçen bir eğitim dönemini daha tamamladık. Bu yoğun sürecin sonunda çocuklarımız güzel bir tatili hak ettiler. Tatiller dinlenmek, eğlenmek ,ailece birlikte zaman geçirmek ,çocuklarımızdaki gelişimleri gözlemlemek ve onlarla iletişim kurmak için ideal zamanlardır. Özellikle çalışan ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte nitelikli zaman geçirmesi, her iki taraf içinde olumlu sonuçları beraberinde getirecektir.


Gerek aile gerekse okul için gereken en önemli ilke kayıtsız şartsız ‘koşulsuz Sevgidir’. Çocuğa karşı gerçek ilgi ve sevgiyi göstermek iyi bir eğitim sürecinin en önemli koşuludur .Bizler okullarda her türlü eğitimi verebilir, çocuklarımızın akademik eksikliklerini tamamlayabiliriz fakat sizlerin sevgi ve ilgisine olan ihtiyaçlarını karşılayabilecek olan yalnızca sizlersiniz. Bu sebeple siz değerli velilerimiz çocuklarınızı tablet, bilgisayar, internet gibi sanal dünya ile baş başa bırakmak yerine onlarla birlikte kaliteli zaman geçirmeye özen göstermelisiniz. Çocuklarınızla aranızdaki ilişkileri güçlendirecek, aile bağlarınızı kuvvetlendirecek, çocuklar ile duygusal aktarımlarda bulunabileceğiniz aktiviteler yapmalısınız. Çocuklarınıza en güzel karne hediyesinin sizlerle geçirebildikleri keyifli zamanlar olduğunu unutmayın.

83 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page